Skip to main content

ONZE PARTNERS

“From waste to value ® ”, dat is de misschien voor u welgekende slogan van Tana.
Deze Finse machinefabrikant is producent van Tana shredders én is de enige fabrikant met een afvalverdichter die exceptioneel gebouwd werd voor dit specifieke doeleinde.
De waardebepaling in hun slogan van kristalliseert het hoofddoel: een beter rendement halen uit uw afvalverwerking. Ook Smet Machinery beoogt deze visie. Een subdealership met Tana voor Noord-Frankrijk werd hiervan het logischerwijs gevolg.
Binnen de recyclingsector existeren nog steeds prangende problemen bij het recycleren van allerhande banden.
Als grootse spelen in de sector zijn wij dan ook verheugd om dankzij ons dealership met Precimeca voor de Benelux, samen met u nog meer te kunnen inspelen op deze moeilijkheden.
Het Franse bedrijf is voornamelijk gekend door zijn aanbod mobiele en stationaire shredders. Ofwel meer specifiek, bandenbrekers.
Overzicht nieuwe machines

De TANA Shark,

een breker die het verschil maakt

De Tana Shark shredder heeft een traagdraaiende rotor en is voorzien van 33 slijtvaste tanden en 23 tegenmessen, bovendien is het de meest veelzijdige afvalbreker op de markt.

De Shark laat écht zijn meerwaarde zien als het moeilijk wordt: geen materiaal houdt de breker tegen! Dit resulteert zich in een brede waaier van toepassingen, de machine is dan ook geschikt voor zowel het voorbreken, als het breken op specifieke stukgrootte van onder andere industrieel afval, sloopafval, banden, matrassen, boomstammen, boomwortels, groenafval, etc.

Door het unieke ontwerp van de machine breekt de Shark de materialen al snijdend. Daardoor verbruikt de machine minder brandstof, wat u als gebruiker ten goede komt. Bovendien zijn de Tana brekers voorzien van een intelligent sturing systeem met verschillende programma’s die u kan kiezen afhankelijk van het te breken materiaal. U hoeft dus niets af te stellen, dat doet de machine voor u.

Er heerst een trend om afvalstromen tot kleinere stukgroottes te reduceren en de volumes die naar stortplaatsen gaan zo laag mogelijk te houden. Kortom, er wordt sterk ingezet op maximaal recycleren, om elk materiaal opnieuw een waarde te geven. Bovendien wijzigt de samenstelling van afval voortdurend, wat leidt tot de vraag naar meer polyvalente machines. De Tana Shark vervult al deze behoeften.

Ontdek hieronder de verschillende uitvoeringen

Tana Shark

semi trailer

  • Makkelijk te verplaatsen

  • Diesel of elektromotor

440D eco

Tana Shark

op rupsen

  • Ideaal op ruw terrein

  • Dieselmotor

440DT eco

Tana Shark

stationair

  • Uitermate geschikt bij stoffige omstandigheden of campagnes binnen in een productiehal

  • Elektromotor

De TANA ProTrack : een helder beheer van de machine.

Kennis en een perfect overzicht van de activiteitgegevens van de breker met behulp van het Pro-track informatie platform, wat leidt meer productiviteit tegen lagere kosten. Het TANA ProTrack-systeem is wellicht het meest geavanceerde systeem op de markt en biedt alle informatie over het machineproces en een perfecte onderhoudsplanning.

Bekijk de algemene brochure

De unieke TANA afvalverdichter,

ontdek de E en H-serie

TANA is de enige afvalcompacter die specifiek voor dit doeleind is gebouwd. De huidige TANA E & TANA H-serie zijn het resultaat van langdurige productontwikkeling en bewezen oplossingen die de gebruiker opmerkelijke voordelen opleveren. Tana-compacters hebben unieke kenmerken die hen in een andere dimensie plaatsen ten opzichte van andere verdichters op de markt. Dit alles dankzij de montage van twee grote  looptrommels in combinatie met het rigide frame en de snijtanden.

Het maximaliseren van het verdichtingspercentage en het verlengen van de levensduur van een stortplaats met optimale bedrijfskosten zijn de belangrijkste doelstellingen van de hedendaagse afvalbeheerprofessionals. Tana verhoogt het verdichtingspercentage met minimaal 10% in vergelijking met andere fabrikanten. Hoe realiseren we zo’n resultaat?

De eenvoudigste manier om de verdichtingsdichtheid van de stortplaats te berekenen, is door het oppervlak van de stortplaats, het gebruikte volume en de op die bepaalde sector aangebrachte tonnages te meten. Over het algemeen ligt de dichtheid tussen 700 kg / m3 en 1300 kg / m3. Deze dichtheid wordt beïnvloed door het type afval en de variabele eigenschappen ervan, evenals door de apparatuur die wordt gebruikt voor verdichting. De TANA E en H-serie afvalverdichter behaalt minimum 10% hogere verdichtings resultaten dan elke andere vierwielige machine.

Bekijk de algemene brochure

Selecteer hieronder uw gewenste serie Tana afvalverdichters

E380 eco

E450 eco

E520 eco

H260 eco

H320 eco